Dakbedekking

Dakgoten

De dakgoot is een belangrijk onderdeel van een woning als het gaat om het afvoeren van water. Deze goten zorgen ervoor dat het regenwater op de juiste manier wordt afgevoerd, door middel van het goed op afschot leggen van de goot in bijvoorbeeld gootbeugels of een houten bak. 

Een zinken dakgoot heeft, mits goed onderhouden, een levensduur van minimaal 25 jaar.

Dakgoten moeten dus jaarlijks worden onderhouden, dat wil zeggen,

door bijvoorbeeld bladeren kan de goot verstopt raken en door middel van het schoonmaken van de goten kan dit voorkomen worden. Door het inspecteren van de dakgoten op slijtage en slechte plekken kunnen lekkages voorkomen worden.

Wilt u een renovatie van uw dakgoten. nieuwe dakgoten of moet er een dakgootinspectie uitgevoerd worden, neem dan contact op met ons.

zinkwerk, felsbanen, zink, mastgoot

Hemelwaterafvoer

Onder bijvoorbeeld een dakgoot moet een hemelwater afvoer geplaatst zijn, om het regenwater naar een put of het riool te lozen. Deze kan uitgevoerd zijn in koper, zink of lood maar ook plastic komt voor. Het laatste heeft echter een minder lange levensduur. Uit esthetisch oogpunt wordt er vaak gekozen voor een koperen, zinken of loden hemelwaterafvoer. 

Voor het aanbrengen van een hemelwaterafvoer en/of het aanbrengen of aansluiten van de riolering van de hemelwaterafvoer kunt u bij ons terecht.

zink, hemelwaterafvoer, zinken hemelwaterafvoer

Dakbedekking

Dakbedekking is eigenlijk de belangrijkste reden dat u er thuis droogjes bij zit. Het is verkrijgbaar in allerlei soorten materialen, waaronder bitumen, zink, lood of koper. Als er wordt gekozen voor een bitumen dakbedekking is er ook nog een optie om het dak af te werken met sedum, voor een groen en duurzaam dak. Dat bevordert de isolatie van het dak en geeft een leuke uitstraling. Uiteraard zijn de 'metalen' daken ook goed te isoleren, maar dat gebeurt door middel van een goede onderconstructie.

Naast het aanbrengen van dakbedekking kunnen wij ook dakinspecties uitvoeren. 

Neem contact op met ons voor de mogelijkheden voor uw dak.

dakbedekking, zinkwerk, deklijsten, bitumen